Μακαρόνι με ανάμικτα λαχανικά 4 ψήφοι

Μακαρόνι με ανάμικτα λαχανικά
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


250 γρ. μακαρόνι, κοχύλι ή άλλο μετρίου μεγέθους ζυμαρικό
1,5 κουταλιά φυτικό λάδι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι ιταλικό μίγμα μυρωδικών
2 κουταλιές χόρσράντις σος
1/2 φλιτζ. άπαχο γάλα
120 γρ. (1 φλιτζ.) τυρί τσένταρ τριμμένο
1,5 φλιτζ. λαχανικά ανάμικτα βρασμένα ή στον ατμό
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν (να μη μαυρίσουν). Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας, το ιταλικό μίγμα, τη χόρσράντις σος, το γάλα και το τυρί. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα λαχανικά και ζεσταίνουμε.
3. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε σε ένα μεγάλο θερμαινόμενο μπολ.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες