Υλικά (4 μερίδες)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 κουταλάκι ξηρό φασκόμηλο
1/4 κουταλάκι ξηρό δεντρολίβανο
3/4 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού (από 1/2 πορτοκάλι)
1/4 φλιτζ. ελιές πράσινες κομμένες
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
2 κονσέρβες τόνου σε λάδι των 180 γρ.
1/2 κουταλάκι ξύδι
350 γρ. λιγκουίνια ή άλλο μακρύ ζυμαρικό
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε μέχρι το σκόρδο μόλις να αρχίσει να ροδίζει, για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ξύσμα πορτοκαλιού, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι και τον τόνο με το λάδι του. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το ξύδι.2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Το ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.
|