Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. λιγκουίνια ή μπαβέτες
3 κουταλιές σπορέλαιο
200 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λεπτές φέτες για το μαγείρεμα
συν 200 γρ. επί πλέον για το γαρνίρισμα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι (περίπου 10) κάπαρη
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
ξύσμα από ½ λεμόνι
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1 μικρό ποτηράκι βότκα
250 ml κρέμα γάλακτος
Για γαρνίρισμα
λίγα φυλλαράκια ρόκας ψιλοκομμένα
λίγο μαύρο χαβιάρι ή μπρικ
κάπαρη
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σε μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το σολομό, την κάπαρη, το ξύσμα λεμονιού με το αλατοπίπερο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Σβήνουμε με τη βότκα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει.
3. Σερβίρουμε σε πιάτα, όπου βάζουμε το ζυμαρικό με λίγο μαύρο χαβιάρι από πάνω από τη μια μεριά και το σολομό από την άλλη (3 περίπου φέτες με μια κάπαρη πάνω στην κάθε φέτα) και στα ενδιάμεσα τη ρόκα.
|