Λιγκουίνια με γαρίδες Κατζουν 2 ψήφοι

Λιγκουίνια με γαρίδες Κατζουν
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/2 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά Γούστερ σος
1/2 κουταλάκι ταμπάσκο
2 φλιτζ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
2 κουταλιά ζάχαρη
1/2 φλιτζ. πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα
3 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
500 γρ. λιγκουίνια λη σπαγετίνι
500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι και το βασιλικό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τα λοιπά συστατικά εκτός από το ζυμαρικό, τις γαρίδες και το τυρί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά.
2. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε λίγο βούτυρο και σκόρδο μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην γίνουν τελείως αδιαφανείς.
3. Προσθέτουμε τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ρίχνουμε στη σάλτσα και το αναμιγνύουμε καλά με το τριμμένο τυρί. Σερβίρεται καυτό.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες