Υλικά (4 μερίδες)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1/2 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά Γούστερ σος
1/2 κουταλάκι ταμπάσκο
2 φλιτζ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
2 κουταλιά ζάχαρη
1/2 φλιτζ. πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα
3 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
500 γρ. λιγκουίνια λη σπαγετίνι
500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι και το βασιλικό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τα λοιπά συστατικά εκτός από το ζυμαρικό, τις γαρίδες και το τυρί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά.2. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε λίγο βούτυρο και σκόρδο μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην γίνουν τελείως αδιαφανείς.
3. Προσθέτουμε τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ρίχνουμε στη σάλτσα και το αναμιγνύουμε καλά με το τριμμένο τυρί. Σερβίρεται καυτό.