Λιγκουίνια με γαρίδες και μυρωδικά 2 ψήφοι

Λιγκουίνια με γαρίδες και μυρωδικά
 
 

Υλικά


250 γρ. λιγκουίνια ή σπαγγέτι, 6 ΚΣ ελαιόλαδο
250 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες, 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
1/3 φλιτζ. φρεσκοαλεσμένο τυρί παρμεζάνα, 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα:
ρίγανη,, θυμάρι,, βασιλικός ή/και μαϊντανός
αλάτι, φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε κι από τις δυο πλευρές, ώσπου οι γαρίδες να ασπρίσουν ή να ροδίσουν. Αναμιγνύουμε το καυτό φρεσκοβρασμένο ζυμαρικό, το μίγμα της γαρίδας, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση.Το σερβίρουμε καυτό. Μπορούμε να το φτιάξουμε από πριν και να το ξαναζεστάνουμε.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες