Κρεμά βανίλια φούρνου
Διαβάζοντας την ονομασία θα πάει το μυαλό σας στην απλή κρεμούλα βανίλια, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι μια κρέμα στο φούρνο, με φυσική βανίλια. Αρωματική, νοστιμότατη με υπέροχη υφή και τρώγεται χλιαρή.
Υλικά
1 κιλό γάλα φρέσκο αγελαδινό
10 κρόκοι αυγών από βιολογικά αυγά
170 γρ. ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλια (τα σποράκια του)
10 κρόκοι αυγών από βιολογικά αυγά
170 γρ. ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλια (τα σποράκια του)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με τους σπόρους βανίλιας και το κλωναράκι σε μια κατσαρόλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη και με σταθερή ροή, λίγο λίγο αδειάζουμε στο μπολ το ζεστό μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύοντας καλά να πάρει θερμοκρασία το αυγό και να μην κόψει. Τέλος αδειάζουμε και το υπόλοιπο γάλα στο μπολ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γεμίζουμε με το μείγμα 6 ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί. Γεμίζουμε το ταψί με νερό μέχρι τη μέση των μπολ και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30?.Σερβίρουμε την κρέμα χλιαρή.