Βασική συνταγή για απλό παντεσπάνι βανίλιας 32 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Βασική συνταγή για απλό παντεσπάνι βανίλιας
'Αλλη μια συνταγή βασική για παντεσπάνι χωρίς σιρόπι. Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε 2 κουταλάκια αλεύρι με κακάο για να το κάνουμε σοκολατένιο.
 
 

Υλικά

3 φλ. αλεύρι
8 αυγά
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν
3/4 φλ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη
1 κλωναράκι βανίλια (τα σποράκια του)

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά, κροκάδια από ασπράδια. Χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη για 6', προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα καθώς κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν να αναμειχθούν. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μαρίζ κυκλικά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αδειάζουμε σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια για να ομογενοποιηθούν όλα. Ρίχνουμε και τη βανίλια και ολοκληρώνουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών, το τσέρκι το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25'.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και το κόβουμε σε 3 φέτες.
2 αστέρια από 32 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες