Κρεμά καραμελέ σοκολάτας 4 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Κρεμά καραμελέ σοκολάτας
Μια εύκολη και διαφορετική συνταγή κρέμας καραμελέ. Την ψήνουμε στον φούρνο. H κρέμα μας λοιπόν, σφίγγει στον φούρνο και είναι με σοκολάτα.
 
 

Υλικά

400 γρ. κουβερτούρα
8 αυγά
8 κουτ. σούπας άχνη
6 κούπες γάλα
2 βανίλιες
200 γρ. καραμέλα σιρόπι

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ανακατεύουμε καλά την άχνη με τα αυγά και το προσθέτουμε στο μείγμα που κάναμε. Ανακατεύουμε γρήγορα. Αλείφουμε μια φόρμα ή μικρά φαρμάκια με το σιρόπι καραμέλας και ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας μέσα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Έπειτα τα διατηρούμε στο ψυγείο και τα ξεφορμάρουμε όταν είναι να τα σερβίρουμε, βάζοντάς τη φόρμα σε ζεστό νερό μπεν-μαρί.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες