Κρεατόπιτα χωριάτικη με μοσχαράκι 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κρεατόπιτα χωριάτικη με μοσχαράκι
 
 

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος
1/3 φλ. του τσαγιού βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. σ. κοφτή αλεύρι
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 κ. γ. κοφτά αλάτι
2 μέτριες πατάτες
μαϊντανό
πιπέρι
1/2 φλ. τσ. αρακά
2 μέτριες ντομάτες
Για το φύλλο
3 κ. σ. λάδι
6 κ. σ. νερό
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κ. γ. κοφτό αλάτι
1/2 φλ. τσ. μαλακό βούτυρο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε το κρέας με το βούτυρο, το κρεμμύδι, το καρότο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και λίγο μαϊντανό. Ρίχνουμε 1 φλ. νερό ζεστό και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για μισή ώρα. Μετά ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τον αρακά και τις ντομάτες κομμένες κομμάτια, αφού πρώτα τις ξεφλουδίσουμε. Βράζουμε για μισή ώρα ακόμα ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει και ετοιμάζουμε το φύλλο. Αναμιγνύουμε το λάδι, το νερό, τα αυγά και το αλάτι. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε την ζύμη μέχρι να γίνει λεία και να αποκτήσει ελαστικότητα. Την αφήνουμε σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 πολύ λεπτά φύλλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Αλείφουμε τα 3 φύλλα με το βούτυρο και βάζουμε επάνω το τέταρτο φύλλο, να σκεπάσουν τα τοιχώματα του ταψιού. Απλώνουμε μέσα το μίγμα του κρέατος. Με το ίδιο τρόπο τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε την πίττα σε κομμάτια, ρίχνουμε το βούτυρο που μας...
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες