Υλικά (8 μερίδες)
1,5 πακέτο φρέσκα κινέζικα νουντλ
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1,5 κουταλιά σόγια σος
1/2 κουταλιά ρυζόκρασο
1,5 κουταλιά κορνφλάουρ
κινέζικό λάχανο ή σπανάκι κλπ. κομμένο σε λεπτές λωρίδες
φύτρα σόγιας πλυμένα και στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνια σόγια σως
1 κουταλιά μαύρη πάστα φασολιών (από ασιατικό παντοπωλείο)
1 πρέζα ζάχαρη
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1,5 κουταλιά σόγια σος
1/2 κουταλιά ρυζόκρασο
1,5 κουταλιά κορνφλάουρ
κινέζικό λάχανο ή σπανάκι κλπ. κομμένο σε λεπτές λωρίδες
φύτρα σόγιας πλυμένα και στραγγισμένα
1/2 φλιτζάνια σόγια σως
1 κουταλιά μαύρη πάστα φασολιών (από ασιατικό παντοπωλείο)
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα νουντλ.2. Μαρινάρουμε το κρέας στη σόγια σος, το ρυζόκρασο και το κορνφλάουρ για 30 λεπτά τουλάχιστο.
3. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σόγια σος, τη σος στρειδιού, τη πάστα φασολιών και τη ζάχαρη και βάζουμε το μίγμα στην άκρη.
4. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο γουόκ σε δυνατή φωτιά. Μόλις καπνίσει προσθέτουμε το λάδι. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας σύντομα τα λαχανικά, λίγα-λίγα αν χρειάζεται, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
5. Ξαναζεσταίνουμε το γουόκ προσθέτοντας περισσότερο λάδι. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι να γίνει το κρέας. Προσθέτουμε το μίγμα της σόγια σος (στάδιο 3) και αφήνουμε να πάρουν βράση όλα μαζί.
6. Προσθέτουμε τα νουντλ και τα λαχανικά στο γουόκ και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.