Νουντλ αυγού τσάου μέιν ((chow mein))
Μια από τις πολλές εκδοχές του chow mein (ακολουθούν και άλλες!), που είναι νοστιμότατη
και αξιοποιεί τα τυχόν υπόλοιπα φαγητών χρησιμοποιώντας μαλακά τηγανητά νουντλ.
Παρ' όλη τη μεγάλη λίστα συστατικών, πρόκειται για μια πολύ απλή εφαρμογή στο γουόκ.
και αξιοποιεί τα τυχόν υπόλοιπα φαγητών χρησιμοποιώντας μαλακά τηγανητά νουντλ.
Παρ' όλη τη μεγάλη λίστα συστατικών, πρόκειται για μια πολύ απλή εφαρμογή στο γουόκ.
Υλικά (4 μερίδες)
5 κινέζικα μαύρα μανιτάρια ξηρά ενυδατωμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
3 κουταλιές φυστικέλαιο
1 κουταλιές τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο χοιρινό κομμένο σε λωρίδες
1/2 φλιτζάνι γαρίδες βρασμένες
1/2 φλιτζάνι βραστό ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
3 αβγά χτυπητά
2 φλιτζάνια κινέζικο λάχανο (Bok choy) κομμένο
1/2 φλιτζάνι σέλερι κομμένο διαγώνια σε φέτες των 10 χιλ.
2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιές ρυζόκρασο
1/2 κουταλάκι σησαμέλαιο
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα γλουταμινικό νάτριο (MSG) (προαιρετικό)
3 φλιτζάνια κρύα βρασμένα νουντλ αβγού
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 15-20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα πιέζουμε για να στεγνώσουν. Αφαιρούμε τους μίσχους και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Τα βάζουμε στην άκρη.2. Ζεσταίνουμε το γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το φυστικέλαιο και τηγανίζουμε-αναδεύοντας τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να ευωδιάσουν.
3. Προσθέτουμε τα κρέατα και τις γαρίδες στο γουόκ και μετά τα χτυπητά αβγά. Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε- αναδεύοντας μέχρι τα αβγά να πήξουν, για 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα λαχανικά, τη σόγια σος, το ρυζόκρασο και το σησαμέλαιο, τηγανίζουμε-αναδεύοντας για άλλα 2 λεπτά. Βάζουμε αλάτι και MSG, αν θέλουμε.
4. Προσθέτουμε τα κρύα νουντλ, ανακατεύουμε για να αναμιχθούν με τα άλλα συστατικά στο γουόκ και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
5. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα ή κατανέμουμε μερίδες σε πιάτα.