Υλικά
12 φρέσκοι ανθοί κολοκυθιάς
Για τη γέμιση:
100 γρ. σκληρή φέτα, κομμένη σε 12 μπαστουνάκια
12 μεγάλα φύλλα δυόσμου, πλυμένα και στραγγισμένα σε πετσέτα, και 23 κλωνάρια για στόλισμα
Για το χυλό:
1 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
2/3 φλιτζ. χλιαρό νερό
1 αυγό
3-4 κουταλιές ούζο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2-1 κουταλάκι ξερή κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 κουταλάκι αλάτι
Μίγμα από ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση:
100 γρ. σκληρή φέτα, κομμένη σε 12 μπαστουνάκια
12 μεγάλα φύλλα δυόσμου, πλυμένα και στραγγισμένα σε πετσέτα, και 23 κλωνάρια για στόλισμα
Για το χυλό:
1 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
2/3 φλιτζ. χλιαρό νερό
1 αυγό
3-4 κουταλιές ούζο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2-1 κουταλάκι ξερή κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 κουταλάκι αλάτι
Μίγμα από ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Προσεκτικά ανοίγουμε κάθε λουλούδι και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το χοντρό στήμονα. Πλένουμε με προσοχή σε τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε τα λουλούδια ανάποδα σε πετσέτα.2. Βάζουμε μέσα σε κάθε άνθος ένα κομματάκι φέτα και ένα φύλλο δυόσμο, κλείνουμε στρίβοντας ελαφρά το λουλούδι από πάνω, το τοποθετούμε σε πιάτο, τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να τα τηγανίσουμε.
3. Σε μια μέτρια γαβάθα, ανακατώνουμε το αλεύρι με το νερό, το αυγό, το ούζο, το λάδι, την καυτερή πιπεριά και το αλάτι για να κάνουμε λείο χυλό.
4. Λίγο πριν σερβίρουμε το μεζέ, ζεσταίνουμε σε τηγάνι το λάδι, με μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, βουτάμε κάθε γεμισμένο λουλούδι στο χυλό, τηγανίζουμε για 3 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς τα για να ροδίσουν από παντού (Προσοχή, δεν γεμίζουμε το τηγάνι, γιατί πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και τα κολοκυθολούλουδα δεν θα γίνουν κριτσανιστά.)