Κεφτεδάκια α λα κρεμ 8 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Κεφτεδάκια α λα κρεμ
θα δώσω 3 υπέροχες συνταγές για κεφτεδάκια που θα σας ξετρελάνουν. Είναι νόστιμα και σκέτα αλλά ας τα κάνουμε πιο γευστικά.
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

1/2 κιλό κιμάς (μοσχαρίσιος, χοιρινός)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού μουσκεμένη σε γάλα
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/2 φλ. Λάδι για το τηγάνισμα

Σάλτσα:
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 φλ. λευκό κρασί
1 φλ. κρέμα γάλακτος
4 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στραγγίζουμε καλά την ψίχα και την ρίχνουμε κι αυτήν μέσα. Έπειτα το αυγό, το αλάτι και τα καρυκεύματα. Ζυμώνουμε καλά, να γίνει ένα εύπλαστο μαλακό μείγμα. Το πλάθουμε μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αδειάζουμε τη μισή κούπα λάδι και τα τηγανίζουμε σε δυνατή στην αρχή, μέτρια στην συνέχεια φωτιά. Τα γυρίζουμε να τηγανιστούν και να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σάλτσα:
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ένα κατσαρολάκι με τις 2 κουτ. σούπας λάδι, να μαλακώσουν και ρίχνουμε το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί το μισό κρασί. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση όλα μαζί μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ραντίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες