Κατεψυγμένες γαρίδες νόστιμες σαν φρέσκιες 101 ψήφοι

Από ΛΙΝΑ Α.
Κατεψυγμένες γαρίδες νόστιμες σαν φρέσκιες
Μία νόστιμη συνταγή από την Κέρκυρα για τέλεια σάλτσα με γαρίδες για τα μακαρόνια ή το ρύζι.
 
 

Υλικά (3-4 μερίδες)

1-2 κρεμμύδια
2 πιπεριές πράσινες
σκόρδο τριμμένο
2 κ.γ. αλάτι
διάφορα πιπέρια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
ζωμό λαχανικών ή 1 τυποποιημένο κύβο λαχανικών
2-3 ντομάτες ή έτοιμο πελτέ ντομάτας
1/2 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
1-2 ποτήρια κρασί (λευκό ή κόκκινο στυφό)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πλένοντας τις γαρίδες μας, ενώ παράλληλα βάζουμε νερό στην κατσαρόλα μας να βράσει. Μόλις βράσει τις ρίχνουμε μέσα και τις αφήνουμε 5 λεπτά, να πάρουν μία καλή βράση. Έπειτα τις βγάζουμε στο σουρωτήρι και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία. Προσοχή, είναι σημαντικό να το κάνουμε 2 φορές ώστε να διώξουμε τα περισσότερα συντηρητικά, και να μαλακώσουμε τις γαρίδες!
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε λίγο να αρχίσουν να τσιγαρίζονται σε δυνατή φωτιά. Έπειτα ρίχνουμε και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί μας και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσουν.
Αφού έχουμε τρίψει τις ντομάτες μας, ή έχουμε έτοιμο πελτέ, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί το ζωμό λαχανικών, το αλάτι, τα πιπέρια μας (κόκκινο, μαύρο, λευκό, πάπρικα κ.τ.λ., ό,τι καλό βρίσκεται στο ντουλάπι μας) και λίγο σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τα αφήνουμε βράσουν και δέσουν. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
2 αστέρια από 101 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες