Υλικά (4 μερίδες)
2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές καβουρδισμένα κουκουνάρια, χωρισμένα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο ρομάνο τριμμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο
2 κουταλιές μαλακό βούτυρο
700 γρ. μεγάλες γαρίδες
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές καβουρδισμένα κουκουνάρια, χωρισμένα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο ρομάνο τριμμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο
2 κουταλιές μαλακό βούτυρο
700 γρ. μεγάλες γαρίδες
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια και το αλάτι στο μπλέντερ. Τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα παγώνουμε. Αναμιγνύουμε αργά με το χέρι ή με το κουτάλι τα τυριά. Όταν ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο.2. Ατμίζουμε τις γαρίδες για περίπου 5 λεπτά. Τις μεταφέρουμε σε παγωμένο νερό με παγάκια ή στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά. Τις απλώνουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε κουταλιές πέστο πάνω από κάθε κομμάτι.