Γλυκό κουταλιού με άνθη λεμονιάς 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Γλυκό κουταλιού με άνθη λεμονιάς
 
 

Υλικά

1 κιλο άνθη λεμονιάς
2 κιλά ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
3 λεμόνια

Εκτέλεση

Μαζεύετε τα άνθη της λεμονιάς. Τα πλένετε καλά και τα βάζετε να βράσουν 3 φορές από 5, χύνοντας κάθε φορά το νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μια λεκάνη. Στύβετε από πάνω τους τα 3 λεμόνια και τα ανακατεύετε καλά. Τα βάζετε στον ήλιο και τα αφήνετε τα στεγνώσουν καλά και να ασπρίσουν. Κατόπιν βάζετε το νερό με την ζάχαρη σε κατσαρόλα να βράσει ανακατεύοντας στην αρχή για να μην κολλήσει η ζάχαρη. Βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στο ενδιάμεσο, ξεπλένετε τα άνθη με νερό, τα στύβετε λίγο στα χέρια σας και τα ρίχνετε μέσα στο σιρόπι.
Συνεχίζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι και λίγο πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε 1 κ.γ. λεμόνι. Κατεβάζετε και σερβίρετε σε αποστειρωμένα βάζα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες