Υλικά (3 βάζα)
1 κ. και 280 γρ. φλούδες νεράντζι
1κ. και 600 γρ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
1 κ. γ. χυμός λεμονιού
1κ. και 600 γρ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
1 κ. γ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένετε τα νεράντζια, τα σκουπίζετε και τα τρίβετε σε ψιλό τρίφτη για να φύγει το εξωτερικό της φλούδας. Χαράζετε τη φλούδα σε4-6 φέτες και τις αφαιρείτε, τις τυλίγετε κάθε μια σε ρολό και τις περνάτε με βελόνα σε μια χοντρή λευκή κλωστή. Περνάτε στη κλωστή 15-20 φλούδες και την δένετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν. Τα βγάζετε, σουρώνετε και τα αφήνετε σε κρύο νερό για 8-10 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 2 ώρες για να ξεπικρίσουν καλά.Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα και τα νεράντζια αφού τα στραγγίσετε καλά και τα ξεπεράσετε από την κλωστή. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε μια νύχτα ή 12-15 ώρες.
Ξαναβάζετε στη φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι, αποσύρετε και ρίχνετε και τον χυμό.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει πριν το βάλετε στα βάζα.