Γεμιστά θαλασσινά αλά Ελληνικά
Είναι καλοκαιρινό, δροσιστικό, απολαυστικό, χορταστικό και πάνω απ'όλα ελληνικότατο!
Υλικά
πιπεριές σε διαφορά χρώματα 10 τεμάχια
κουσκούς (να το έχουμε μουλιάσει)
σουπιά ψιλοκομμένη
χταποδάκι ψιλοκομμένο και ψημένο
μύδια καθαρισμένα
γαρίδες Νο5 κατεψυγμένες ή φρέσκες
ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
γιαούρτι στραγγιστό
μαϊντανός ψιλοκομμένος
δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι ροζ
πιπερίτσα αποξηραμένη και πολτοποιημένη (όχι καυτερή)
ελαιόλαδο
κουσκούς (να το έχουμε μουλιάσει)
σουπιά ψιλοκομμένη
χταποδάκι ψιλοκομμένο και ψημένο
μύδια καθαρισμένα
γαρίδες Νο5 κατεψυγμένες ή φρέσκες
ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
γιαούρτι στραγγιστό
μαϊντανός ψιλοκομμένος
δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι ροζ
πιπερίτσα αποξηραμένη και πολτοποιημένη (όχι καυτερή)
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε της πιπεριές χωρίς να αφαιρέσουμε το καπάκι. Βάζουμε σε ένα μπολ το κουσκούς, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μύδια, την σουπιά, το χταποδάκι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε ελαφρά. Έπειτα βάζουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, το πιπέρι, την πιπερίτσα και το αλάτι και ανακατεύομε πάλι ελαφρά χωρίς να είναι πολύ σφικτή η γέμιση. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.Ταυτόχρονα βράζουμε τις γαρίδες για να είναι έτοιμες για το γαρνίρισμα. Αφού ψηθούν οι πιπεριές βάζουμε σε κάθε μια πιπεριά από 3 γαρίδες γύρω-γύρω. Αφαιρούμε το καπάκι της πιπεριάς και γαρνίρουμε με το γιαούρτι την ώρα που θα σερβιριστεί.
Καλή όρεξη!
|