Υλικά (2-4 μερίδες)
2 κελύφη καβουριών
1 αυγό
2 φλιτζάνια σπορέλαιο
Για τη γέμιση:
150 γρ. χοιρινό κιμά
120 γρ. ψίχα καβουριού
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι άσπρο χοντρό
1 αυγό
2 φλιτζάνια σπορέλαιο
Για τη γέμιση:
150 γρ. χοιρινό κιμά
120 γρ. ψίχα καβουριού
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι άσπρο χοντρό
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της γέμισης, όχι όμως τόσο ώστε να λιώσουν και να ενοποιηθούν εντελώς.2. Γεμίστε τα κελύφη καβουριού με το μίγμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεγάλα κελύφη από χτένια.
3. Βάλτε τα στον ατμό μέχρι να γίνουν (20 λεπτά). Αφήστε να κρυώσουν.
4. Ζεστάνετε το λάδι σε γουόκ ή σε τηγάνι. Χτυπήστε το αυγό, βουτήξτε τα κελύφη μέχρι να σκεπαστούν και στη συνέχεια τηγανίστε τα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Η διαδικασία του τηγανίσματος γίνεται για να δώσει στα γεμιστά κελύφη χρώμα και θερμότητα. Σερβίρονται ζεστά.