Γέμιση γαλοπούλας (γερμανική) 4 ψήφοι

Γέμιση γαλοπούλας (γερμανική)
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

10 φέτες ξηρό (χθεσινό) ψωμί κομμένο σε κύβους
2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι τεμαχισμένο
1 φλιτζ. σταφίδες
2 αυγά χτυπημένα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1/4 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
1/3 φλιτζ. κρύο νερό

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά εκτός από το βούτυρο και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ και τα κάνουμε μίγμα με τα χέρια μας. Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και το νερό, αναδεύοντας με ένα πιρούνι για να αναμιχθούν.
Φθάνει για γέμιση γαλοπούλας των5-6 κιλών. Μπορούμε επίσης να βάλουμε τη γέμιση αυτή σε ένα πυρέξ, να την περιχύσουμε με λίγο ζωμό κοτόπουλου ή γαλοπούλας, να τη σκεπάσουμε και να την ψήσουμε στους 175οC για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη. Δίνει 8 μερίδες.

1 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες