Υλικά (10 μερίδες)
6 φλιτζ. φρέσκο καλαμποκόψωμο σε κύβους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
1 φλιτζ. κομμένο σέλερι
2 μέτρια μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζ. κομμένα καρύδια
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλάκι ξηρό τριμμένο φασκόμηλο
1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
1,5 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους
1 φλιτζ. κομμένο σέλερι
2 μέτρια μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζ. κομμένα καρύδια
1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλάκι ξηρό τριμμένο φασκόμηλο
1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
1,5 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC. Απλώνουμε το ψωμί σε μια λαμαρίνα και το ροδίζουμε ελαφρά στον φούρνο για 8-10 λεπτά. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης.2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη χύτρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερι, ανακατεύοντας μέχρι το κρεμμύδι να ασπρίσει, περίπου για 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα μήλα και μαγειρεύουγια άλλα 5 λεπτά. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε πάνω στους κύβους ψωμιού. Προσθέτουμε στο μπολ ανάμιξης τα λοιπά συστατικά ανακατεύοντας καλά.
3. Ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 24Χ35 εκ. περίπου και το ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη ή μέχρι να σκουρήνει η επιφάνειά του.