Υλικά (6-8 μερίδες)
3/4 φλιτζ. βούτυρο
2 1/2 φλιτζ. κομμένα κρεμμύδια
2 φλιτζ. κομμένο σέλερι
4 κουταλάκια ξηρό φασκόμηλο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ξηρό θρούμπι
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ματζουράνα
1/2 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
14 φλιτζ. ξηρό λευκό ψωμί κομμένο σε κύβους
2 1/2 φλιτζ. κομμένα κρεμμύδια
2 φλιτζ. κομμένο σέλερι
4 κουταλάκια ξηρό φασκόμηλο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ξηρό θρούμπι
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ματζουράνα
1/2 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
14 φλιτζ. ξηρό λευκό ψωμί κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σέλερι και τα ξηρά μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου για 10-15 λεπτά.2. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πολύ μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού και αναμιγνύουμε καλά.
3. Αν κάνουμε από πριν τη γέμιση: Μεταφέρουμε το μίγμα των μαγειρεμένων λαχανικών σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει και το κρυώνουμε σε αεροστεγές δοχείο για 24 ώρες. Αναμιγνύουμε το ψωμί μόλις πριν γεμίσουμε το πουλερικό.
4. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα κι από τις δυο άκρες με το μίγμα αυτό.