Υλικά (4)
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανό
1/4 ματσάκι σέλινο
φύλλα βασιλικού
λίγο δεντρολίβανο
τζίντζερ
κόλιανδρο
1 φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού
3 κουταλιές ξίδι λευκό
μισό φλιτζάνια λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
4 κουταλάκια πάστα ντομάτας
1 κ. γαρίδες καθαρισμένες μικρού μεγέθους
5 ντομάτες υπερώριμες κομμένες σε κύβους
5 μεγάλες μελιτζάνες ξεπικρισμένες από βραδύς
πάστα ελιάς
100 γρ. κάππαρη
3 φλιτζάνια ρύζι μακρύκκοκο
2 μεγάλα καρότα
150 γρ. κουκουνάρια
150 γρ. κεφαλογραβιέρα
2 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι μαϊντανό
1/4 ματσάκι σέλινο
φύλλα βασιλικού
λίγο δεντρολίβανο
τζίντζερ
κόλιανδρο
1 φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού
3 κουταλιές ξίδι λευκό
μισό φλιτζάνια λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
4 κουταλάκια πάστα ντομάτας
1 κ. γαρίδες καθαρισμένες μικρού μεγέθους
5 ντομάτες υπερώριμες κομμένες σε κύβους
5 μεγάλες μελιτζάνες ξεπικρισμένες από βραδύς
πάστα ελιάς
100 γρ. κάππαρη
3 φλιτζάνια ρύζι μακρύκκοκο
2 μεγάλα καρότα
150 γρ. κουκουνάρια
150 γρ. κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο στο τηγάνι. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα που τα έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια για 2 λεπτά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σέλινο, το δεντρολίβανο, τα κουκουνάρια και το ξύδι. Αφήνουμε να βράσει το μείγμα για δέκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά στο 4 και κατεβάζουμε.Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το νερό που τις έχουμε κόψει φέτες και τις αλευρώνουμε με καλαμποκάλευρο και τις τηγανίζουμε με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Βράζουμε για δύο λεπτά τις γαρίδες και τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα.
Έχουμε βράσει το ρύζι σε νερό και αφού το έχουμε στραγγίζει το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και προσθέτουμε δυο κουταλιές πάστα ελιάς, 4 κουταλιές πάστα ντομάτας, τα κουκουνάρια, την κάππαρη , μισό φλιτζάνι λεμόνι και το κρασί. Ανάβουμε το μάτι και αφήνουμε να πάρει το μείγμα μια βράση προσθέτοντας και μια-τρεις κουταλιές αλεύρι για να πήξει το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και τυλίγουμε ρολό εσωτερικά το μείγμα και καρφιτσώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο για 10 λεπτά στους 180 ℃ και βάζουμε τις μελιτζάνες με την γέμιση προσεχτικά στο ταψί μέσα στον φούρνο και ρίχνουμε τη σάλτα που έχουμε ήδη φτιάξει. Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε στους 150-180 ℃ για 20 λεπτά.
Για την σάλτα έχουμε ανακατέψει 2 φλιτζάνια μουστάρδα κανονική με 1 φλιτζάνι γιαούρτι λευκό κρασί λίγο βασιλικό που μας έμεινε αλάτι, πιπέρι, τζίντερ, κάρδαμο και λίγο λεμόνι.