Υλικά (4 μερίδες)
3 κουταλιές σκόρδο κομμένο
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκια αλάτι
1,5 φλιτζ. γάλα ή μισό-μισό
Λευκό πιπέρι κατά τη γεύση
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιές κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι κατά τη γεύση
φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
500 γρ.γαρίδες καθαρισμένες χωρίς τις ουρές
1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/8 κουταλάκια ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκια πρασουλίδα κομμένη
250 γρ.πράσινα φετουτσίνια (από σπανάκι)
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκια αλάτι
1,5 φλιτζ. γάλα ή μισό-μισό
Λευκό πιπέρι κατά τη γεύση
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιές κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι κατά τη γεύση
φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
500 γρ.γαρίδες καθαρισμένες χωρίς τις ουρές
1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/8 κουταλάκια ρίγανη ξηρή
1/2 κουταλάκια πρασουλίδα κομμένη
250 γρ.πράσινα φετουτσίνια (από σπανάκι)
Εκτέλεση
Σάλτσα κρέμας:Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Ρίχνοιυμε ανακατεύοντας
3 κουταλιές αλεύρι, βράζουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά, μετά βάζουμε 1 κουταλάκια
αλάτι, 1,5 φλιτζ. γάλα ή μισό-μισό και λευκό πιπέρι. Βράζουμε το μίγμα
ώσπου να γίνει παχύρρευστο. Δίνει 1,5 φλιτζ.. Το σκεπάζουμε και το
βάζουμε στην άκρη.
Γαρίδες:
1. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο
για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι
να ροδίσουν, 3-5 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε στην άκρη.
2. Προσθέτουμε το κρασί και τη ρίγανη, την πρασουλίδα, το αλάτι και
το πιπέρι στην κατσαρόλα. Βράζουμε μέχρι το κρασί να μειωθεί στο 1/3.
Τότε προσθέτουμε τη σάλτσα κρέμας και αναμιγνύουμε καλά.
3. Επαναφέρουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ζεσταίνουμε.
4. Στο μεταξύ έχουμε βράσει και στραγγίξει το ζυμαρικό. Το βάζουμε
σε πιάτα σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τις γαρίδες.