Υλικά (6 μερίδες)
500 γρ. γαρίδες βρασμένες
375 γρ. κονσέρβα σπαράγγια
1 μικρό βάζο πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές τοματοπολτός
χυμός 1 λεμονιού
λίγη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
3 κουταλιές κέτσαπ
λίγη Γούστερ σως
λίγο Ταμπάσκο
75 γρ. αμύγδαλα κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γρ. καρύδια τριμμένα
6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
375 γρ. κονσέρβα σπαράγγια
1 μικρό βάζο πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές τοματοπολτός
χυμός 1 λεμονιού
λίγη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
3 κουταλιές κέτσαπ
λίγη Γούστερ σως
λίγο Ταμπάσκο
75 γρ. αμύγδαλα κομμένα σε λεπτές φέτες
50 γρ. καρύδια τριμμένα
6 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Στραγγίζουμε τις γαρίδες και τα σπαράγγια, διατηρώντας τα υγρά.2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά, προσθέτουμε το υγρό που διατηρήσαμε, τον τοματοπολτό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το κέτσαπ, τη Γούστερ σως και το Ταμπάσκο.
3. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις γαρίδες, τα αμύγδαλα και τις ελιές, φυλάγοντας λίγες για το γαρνίρισμα. Τα αναμιγνύουμε και παγώνουμε το μίγμα για μερικές ώρες.
4. Πριν σερβίρουμε, χωρίζουμε το μαρούλι σε 6 μερίδες, απλώνουμε το μίγμα της γαρίδας από πάνω του και γαρνίρουμε με τις ελιές που απέμειναν, τα σπαράγγια και το τριμμένο καρύδι.