Υλικά (6 μερίδες)
6 Αγκινάρες
4 Λεμόνια
400 γραμ. Κολοκυθάκια
1 κιλό Γαρίδες
1/2 Φλιτζανιού λάδι ΑΛΤΙΣ
8 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
4 Λεμόνια
400 γραμ. Κολοκυθάκια
1 κιλό Γαρίδες
1/2 Φλιτζανιού λάδι ΑΛΤΙΣ
8 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις τρίβετε με τα λεμόνια. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε μακρόστενες φέτες. Καθαρίζετε τις γαρίδες. Τα αφήνετε όλα κατά μέρος.2. Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο να σοταριστούν μαζί με το ΑΛΤΙΣ εκτός από 2 κουταλιές που κρατάτε για τις γαρίδες. Ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό και μόλις το μείγμα πάρει βράση, βάζετε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα. Αφήνετε τις αγκινάρες να βράσουν 20 λεπτά και προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Αφήνετε το φαγητό να βράσει 15 λεπτά περίπου και εν τω μεταξύ σε άλλο κατσαρολάκι σοτάρετε τις γαρίδες με το λάδι που κρατήσατε. Προσθέτετε τις γαρίδες στην κατσαρόλα με τις αγκινάρες, αφήνετε το φαγητό στη φωτιά 5 με 6 λεπτά ακόμα και σερβίρετε αμέσως.