Γαλέος σαγανάκι (αγιορείτικη συνταγή)
'Αλλη μια Αγιορείτικη συνταγή που δίνω, με ψάρι αυτή τη φορά. Οι φέτες του γαλέου που θα συμπληρώσουν τα 600 γραμμάρια, είναι περίπου τρεις. Εύκολη και νόστιμη συνταγή.
Υλικά (3 μερίδες)
600 γρ. γαλέος φέτα (κομμένος σε κομματάκια 5 επί 5 εκατοστών)
150 γρ. λάδι
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι
κύμινο
πιπέρι
ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
150 γρ. λάδι
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι
κύμινο
πιπέρι
ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση
Αλατίζουμε το ψάρι, τουλάχιστον 2 ώρες πριν και το βάζουμε σε μια μικρή ρηχή κατσαρόλα (Δηλ. ταβάς) μόλις να χωράνε σε αυτό τα κομμάτια του. Βάζουμε κρύο νερό, τόσο ώστε να σκεπαστούν λίγο. Έπειτα βάζουμε στη φωτιά το σκεύος μας. Όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το λάδι και σε 15-20 λεπτά τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λεμονιού. Κουνάμε καλά τον ταβά και σε 1 λεπτό το κατεβάζουμε. Είναι έτοιμο.
|