Υλικά (6-8 μερίδες)
250 γρ διαφανή νουντλ κινέζικα
400 γρ στήθος κοτόπουλου
250 γρ άπαχο, χωρίς κόκαλα χοιρινό
250 γρ φιλέτο μόσχου
250 γρ σικώτι μόσχου ή κοτόπουλου
250 γρ ωμές, αξεφλούδιστες γαρίδες
250 γρ φιλέτο πέρκα ή γλώσσα
1 ντουζίνα μικρά στρείδια
500 γρ σέλερι
250 γρ φρέσκα, τραγανά φύλλα σπανάκι
2 τεμάχια των 7,5 εκ φρέσκο σκληρό τόφου, κομμένα σε κύβους των 1,5 εκ
3 κουταλιές σόγια σως
5 κουταλιές σησαμέλαιο
5 κουταλιές κινέζικο ριζόκρασο ή ξηρό λευκό σέρι
3 αυγά, ελαφρά κτυπημένα
1,75 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
400 γρ στήθος κοτόπουλου
250 γρ άπαχο, χωρίς κόκαλα χοιρινό
250 γρ φιλέτο μόσχου
250 γρ σικώτι μόσχου ή κοτόπουλου
250 γρ ωμές, αξεφλούδιστες γαρίδες
250 γρ φιλέτο πέρκα ή γλώσσα
1 ντουζίνα μικρά στρείδια
500 γρ σέλερι
250 γρ φρέσκα, τραγανά φύλλα σπανάκι
2 τεμάχια των 7,5 εκ φρέσκο σκληρό τόφου, κομμένα σε κύβους των 1,5 εκ
3 κουταλιές σόγια σως
5 κουταλιές σησαμέλαιο
5 κουταλιές κινέζικο ριζόκρασο ή ξηρό λευκό σέρι
3 αυγά, ελαφρά κτυπημένα
1,75 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
Εκτέλεση
1. Καταψύχουμε το χοιρινό, το μοσχάρι, το σικώτι, το κοτόπουλο και το ψάρι, βάζοντάς τα για 30' περίπου στην κατάψυξη του ψυγείου ή για όσο χρειάζεται μέχρι να σφίξουν και να μπορούν άνετα να κοπούν σε φέτες, οπότε με κοφτερό μαχαίρι ή κόφτη τα κόβουμε σε φέτες όσο πιό λεπτές μπορούμε. Για να γίνουν τα κομμάτια όσο γίνεται πιό ομοιόμορφα και να πιάνονται με τα ξυλάκια, τα κόβουμε ξανά σε λωρίδες μήκους 7,5 και πλάτους 2,5 εκ περίπου.2. Σε ένα μεγάλο δοχείο ή κατσαρόλα βάζουμε τα νουντλ και τα σκεπάζουμε με ½ λίτρο ζεστό νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 30 λεπτά περίπου. Μετά τα σουρώνουμε και τα κόβουμε σε μήκος 15 εκ περίπου.
3. Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες και μ' ένα μικρό μυτερό μαχαίρι κάνουμε μιά τομή στη ράχη τους και αφαιρούμε τη λευκή ή μαύρη εντερική φλέβα με τη μύτη του μαχαιριού. Κόβουμε τη γαρίδα σε δυο κομμάτια κατά μήκος.
4. Με ένα κόφτη ή κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα τυχόν φύλλα από το σέλερι και διατηρούμε τους μίσχους, του οποίους ξεπλένουμε με κρύο νερό και τους κόβουμε σε κομμάτια 2,5Χ7,5 εκ. Μετά τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και σβήνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε εκεί για 3 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
5. Κόβουμε τα φύλλα από το σπανάκι από τους μίσχους και τα πλένουμε καλά.
6. Τοποθετούμε το καθένα από τα κρέατα, το ψάρι και τα θαλασσινά καθώς και τα νουντλ και τα λαχανικά σε επικαλυπτόμενα στρώματα σε πιάτα ή σε ξεχωριστές σειρές σε δυο μεγάλες πιατέλλες.
7. Αναμιγνύουμε τη σόγια σος, το σησαμέλαιο και το κρασί μέσα σ' ένα μπολάκι και χτυπάμε μέσα τα αυγά. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε από 1 κουταλιά σάλτσας στο μπόλ του καθενός, ενώ το υπόλοιπο το βάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
8. Τοποθετούμε όλα τα παραπάνω υλικά και το ζωμό του κοτόπουλου κοντά μας.9. Ζεσταίνουμε το ζωμό μέχρι να βράζει καλά και το ρίχνουμε μέσα στο σκεύος φοντύ με τη λάμπα οινοπνεύματος, που τον διατηρεί να σιγοβράζει σ' όλη τη διάρκεια του γεύματος. Τοποθετούμε τα πιάτα με τα ωμά φαγητά γύρω από το φοντύ και δίνουμε από ένα μπολ με σάλτσα σε κάθε συνδαιτημόνα.10. Βάζουμε το μπολ με την επί πλέον σάλτσα στο τραπέζι. Κατά την παράδοση, κάθε συνδαιτημόνας παίρνει ένα κομμάτι με τα ξυλάκια του και το μεταφέρει σ' ένα μεταλλικό πλέγμα στο ζωμό που βράζει, ώστε να βράσει κι αυτό.
11. Όταν βράσει, το σηκώνει πάλι με τα ξυλάκια του, το βουτάει στη σάλτσα και το τρώει. Μπορούμε να το κρατήσουμε να βράσει με τα ξυλάκια και να καταργήσουμε το μεταλλικό πλέγμα, μπορούν όπως να χρησιμοποιηθούν και μακριά πηρούνια του fire pot με θερμομονωμένη λαβή, αν υπάρχουν.
12. Όταν όλο το κρέας, το ψάρι και τα θαλασσινά έχουν φαγωθεί, τοποθετείται από λίγος ζωμός
- που τώρα πια έχει πλουσιοπάροχη γεύση
- σε κάθε μπολ και πίνεται σαν σούπα. Μετά τα νουντλ και τα λαχανικά ρίχνονται μέσα στον υπόλοιπο ζωμό, αφήνονται να βράσουν για 1 λεπτό περίπου και μετά σερβίρονται σαν τελευταίο πιάτο.