Υλικά (4 μερίδες)
60 γρ διαφανείς noodles
500 γρ φιλέτα από στήθη κοτόπουλου
500 γρ φιλέτο μόσχου
250 γρ κονσέρβα ρίζες bamboo, στραγγισμένες
125 γρ φύλλα από κινέζικο λάχανο, κομμένα
100 γρ στρογγυλά μανιτάρια
1.7 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
2.5 εκ φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
άνθη από κόκκινο τσίλι και φέτες για διακόσμηση
Για τη σάλτσα:
6 κουταλιές φυστικοβούτυρο
6 κουταλιές σόγια σως
6 κουταλιές ξηρό σέρι
λίγο πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε τα noodles για 5 λεπτά μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και τα στραγγίζουμε.2. Κόβουμε το κοτόπουλο, το φιλέτο και τη ρίζα bamboo σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τις απλώνουμε σε ένα επίπεδο πιάτο με το κινέζικο λάχανο και τα μανιτάρια.
3. Για τη σάλτσα ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο με τρεις κουταλιές καυτό νερό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σόγια σως, το σέρι και το καγιέν. Χωρίζουμε τη σάλτσα σε τέσσερα μπολ. Τα γαρνίρουμε με ένα τσίλι.
4. Σε μια κατσαρόλα ή δοχείο φοντύ βράζουμε το ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζουμε το δοχείο να βράζει στο τραπέζι. Βυθίζουμε το κρέας και τα λαχανικά στο ζωμό για να βράσουν. Τα τρώμε με τη σάλτσα. Βάζουμε τέλος τα noodles στο ζωμό και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Τα σερβίρουμε στα μπολ της σάλτσας.