Υλικά (10 μερίδες)
1300 γρ.φιδές
Σάλτσα:
8-10 φρέσκες μικρές ντομάτες
3 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι μαϊντανός φρεσκοκομμένος
1 κουταλάκι φύλλα ματζουράνας φρέσκα
300 γρ. καραβίδες θαλασσινές καθαρισμένες
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
αλάτι κατά τη γεύση
Σάλτσα:
8-10 φρέσκες μικρές ντομάτες
3 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι μαϊντανός φρεσκοκομμένος
1 κουταλάκι φύλλα ματζουράνας φρέσκα
300 γρ. καραβίδες θαλασσινές καθαρισμένες
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
αλάτι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια. Χύνουμε το ελαιόλαδο σεένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και λίγο πιπέρι τσίλι. Προσθέτουμε
τον κομμένο μαϊντανό και τα φρέσκα φύλλα μαντζουράνας. Προσθέτουμε
τις ντομάτες και αλάτι.
2. Με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε τις καραβίδες στα δυο και τις βάζουμε
πάνω στα λαχανικά. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε
για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για
10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
3. Βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε το ζυμαρικό
στη σάλτσα.
4. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό.