Φετουτσίνια με σολομό, μπλε τυρί και ελιές
Ένα γρήγορο και απλό πιάτο με θεία γεύση. Είναι λίγο βαρύ, όμως μπορούμε να μειώσουμε τα λιπαρά αν θέλουμε.
Υλικά (4 μερίδες)
250 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ξηρό ιταλικό σήζονινγκ
1/2 φλιτζ. ελιές καλαματιανές ξεσπορισμένες
χυμός ενός λεμονιού
250 γρ. κρέας σολομού από κονσέρβα, στραγγισμένο
125 ml ελαφριά ξινή κρέμα
125 ml άπαχο γιαούρτι
50 γρ. μπλε τυρί κομματιασμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. προσθέτουμε το ιταλικό σήζονινγκ και τις ελιές. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το σολομό, την ξινή κρέμα, το γιαούρτι και το τυρί.
3. Ανακατεύουμε καλά με το ζυμαρικό και σερβίρισμα.