Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. φετουτσίνια
8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
150 γρ. πράσσο ψιλοκομμένο
6 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές σησαμέλαιο
500 γρ. χτένια της θάλασσας κομμένα στη μέση
3/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1,5 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 ολόκληρο αχλάδι χωρίς τον πυρήνα του ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. παχιά κρέμα
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση
1 κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ σοτάρουμε το σκόρδο στο βούτυρο και το σησαμέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι μόλις να ξανθύνει, περίπου για 2 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα χτένια και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Βγάζουμε τα χτένια και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Στο ίδιο σκεύος δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να μειωθούν περίπου στο μισό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αχλάδι, την κρέμα, το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ. Μαγειρεύουμε για λίγο ώστε να πήξει κατά τι η σάλτσα και να αναμιχθούν οι γεύσεις. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα χτένια και ζεσταίνουμε. Βάζουμε επί πλέον αλατοπίπερο, αν θέλουμε.
4. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα φετουτσίνια και ανακατεύουμε απαλά.
5. Το σερβίρουμε καυτό.