Φετουτσίνια με κοτόπουλο μιλανέζα 1 ψήφοι

Φετουτσίνια με κοτόπουλο μιλανέζα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 κουταλιά βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. (ξηρές) ντομάτες λιαστές κομμένες
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου, χωρισμένο
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα ή κόκαλα, πασπαλισμένο με αλατοπίπερο και από τις δυο πλευρές
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
2 κουταλιές φυτικό λάδι
2 κουταλιές φρέσκος βασιλικός κομμένος
250 γρ. φετουτσίνια

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και 3/4 φλιτζ. από τον ζωμό κοτόπουλου, ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 10 περίπου φωτιά ή μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση ανακατεύοντας. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει αρκετά για να καλύπτει το πίσω μέρος κουταλιού.
2. Σε μια μεγάλη χύτρα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι. Που και που πιέζουμε το κοτόπουλο με μια τρύπια σπάτουλα. Μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά ανά πλευρό ή μέχρι το κοτόπουλο να γίνει ελαστικό αλλά όχι κοκκινωπό από μέσα. Το μεταφέρουμε σε μια σανίδα, το σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό. Πετάμε το λίπος από τη χύτρα.
3. Στην ίδια χύτρα σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να πάρει βράση 1/4 φλιτζ. από τον ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας τα υγρά της χύτρας. Αφήνουμε λίγο να μειωθούν και τα προσθέτουμε στη σάλτσα κρέμας. Ρίχνουμε τον βασιλικό και ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες