Φετουτσίνια με καπνιστό σολομό και κρασί 6 ψήφοι

Φετουτσίνια με καπνιστό σολομό και κρασί
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

500 γρ. φετουτσίνια
125 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
1/3 φλυτζ λευκό κρασί
1,5 φλυτζ παχιά κρέμα
8 φέτες καπνιστός σολωμός
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα φετουτσίνια και τα διατηρούμε ζεστά.
2. Για τη σάλτσα ζεματάμε τον αρακά σε βραστό νερό για 2 λεπτά. Τον κρυώνουμε με κρύο τρεχούμενο νερό, τον στραγγίζουμε και τον βάζουμε στην άκρη.
3. Βάζουμε το κρασί σε ένα μεγάλο τηγάνι και το αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε ανακατεύοντας 1 φλυτζ κρέμα και βράζουμε, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί και να γίνει παχύρρευστη. Βάζουμε 4 φέτες καπνιστό σολωμό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την υπόλοιπη κρέμα σε ένα μπλέντερ και τα κάνουμε πουρέ. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μίγμα του σολωμού μέσα στη σάλτσα και βράζουμε ώσπου να κάψει.
3. Κόβουμε τις υπόλοιπες φέτες σολωμού σε λωρίδες. Προσθέτουμε στη σάλτσα τις λωρίδες του σολωμού και τον αρακά και ρίχνουμε μαύρο πιπέρι κατά την όρεξη. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα φετουτσίνια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.
3 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες