Υλικά (6)
1 1/2 κιλά φασολάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα φασόλια και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρυθμίζουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζουμε το νερό.Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το σκόρδο,αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας απαλά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Ρίχνουμε το μείγμα ντομάτας πάνω από τα πράσινα φασόλια και ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν.