Υλικά (6)
350 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια ξακρισμένα και κομμένα σε μήκη μπου-κιάς
450 γρ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές, διαγώνιες φέτες
½ φλιτζ. τυρί φέτα κομματιασμένο
Ντρέσινγκ:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κόκκινο ξύδι
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
3/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
450 γρ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές, διαγώνιες φέτες
½ φλιτζ. τυρί φέτα κομματιασμένο
Ντρέσινγκ:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κόκκινο ξύδι
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
3/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
Εκτέλεση
1. Κτυπάμε μαζί όλα τα συστατικά του ντρέσινγκ και τα βάζουμε στην άκρη, για να αναμιχθούν οι γεύσεις ενώ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν μαλακά και τραγανά. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλέ-νουμε με κρύο και τα στραγγίζουμε ξανά. Τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
3. Σε ένα μπολ σαλάτας, αναμιγνύουμε τα φασολάκια, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας για να κα-λυφθούν καλά όλα τα συστατικά. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύ-ουμε. Σερβίρουμε αμέσως.