2 κλωναράκια βανίλιας (ή ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη)
500 ml κρέμα γάλακτος
70 γρ. ζάχαρης
3 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
Κόψτε στη μέση τις βανίλιες και ξύστε έξω τους σπόρους. Προσθέστε τις βανίλες στην κρέμα γάλακτος και βάλτε το να βράσει, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε τους χτυπώντας σιγά-σιγά στο ζεστό μείγμα κρέμας. Περάστε το μίγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, βάλτε το σε ένα άλλο μπολ και προσθέστε χτυπώντας και τους σπόρους βανίλιας. Ρίξτε το μίγμα σε ένα δοχείο και αφήστε το να παγώσει για 2-3 ώρες.