Υλικά
3 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 παγωμένο μίγμα κόκκινων φρούτων
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 παγωμένο μίγμα κόκκινων φρούτων
Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σταδιακά προσθέστε και το γάλα. Βάλτε το μίγμα των αυγών σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει τόσο ώστε να κολλάει στο κουτάλι και να δημιουργεί ένα στρώμα.Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με πάγο και βάλτε μέσα τη κατσαρόλα με το μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να κρυώσει τελείως. Σκεπάστε τη και βάλτε τη στη συντήρηση του ψυγείου για 8 ώρες. Ανακατέψτε καλά τη κρέμα γάλακτος και το μίγμα των κόκκινων φρούτων, προσθέστε το στο μίγμα του παγωτό και βάλτε το στη παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της.