Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι ξηρή μουστάρδα
3-4 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι Γούστερ σος
50 γρ. αντσούγες ή 1 κουταλιά πάστα αντσούγας (προαιρ.)
1 φλιτζ. φυτικό λάδι
2 κουταλιές ξύδι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα (προαιρ.)
1/2 κουταλάκι ξηρή μουστάρδα
3-4 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι Γούστερ σος
50 γρ. αντσούγες ή 1 κουταλιά πάστα αντσούγας (προαιρ.)
1 φλιτζ. φυτικό λάδι
2 κουταλιές ξύδι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα (προαιρ.)
Εκτέλεση
Λιώνουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τη Γούστερ σος και τις αντσούγες. Ενώ ο μπλέντερ λειτουργεί χύνουμε μέσα το λάδι σε λεπτή στενή ροή, ώστε το μίγμα να γίνει γαλάκτωμα, να πήξει και να γίνει σαν κρέμα ή μαγιονέζα. Αφού τελειώσει όλο το λάδι, σβήνουμε τον μπλέντερ. Ρίχνουμε το πιπέρι, την παρμεζάνα και αλάτι κατά τη γεύση (προσοχή στις αλμυρές αντσούγες!) Λειτουργούμε στιγμιαία τον μπλέντερ για να αναμιχθούν. Ξύνουμε το περιεχόμενο βάζοντάς το σε ένα βάζο των 500 ml και το φυλάμε στο ψυγείο.
|