Σάλτσα μαρινάρα
Παρά το θαλασσινό της όνομα στη σάλτσα αυτή αποτελείται από ντομάτες, μαϊντανό, σκόρδο και ρίγανη, που περνούν από το μπλέντερ πριν σιγοβράσουν με σοταρισμένο κρεμμύδι και μια καλή τιναξιά λευκό κρασί. Η υφή της είναι λεπτή και η γεύση της απολαυστική.
Υλικά
2 κονσέρβες ντοματάκια των 400 γρ.
1 κονσέρβα των 150 γρ. ντοματοπολτός
4 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 κονσέρβα των 150 γρ. ντοματοπολτός
4 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
Εκτέλεση
1. Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα ντομάτας και το λευκό κρασί.
3. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας που και που.