Γκρεμολατα
Η Γκρεμολάτα είναι συνδυασμός από ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, μαϊντανό και ελαιόλαδο. Παραδοσιακό συστατικό του Osso Bucco (σιγοψημένα κομμάτια μοσχαριού), είναι επίσης σπουδαίο ως γαρνίρισμα πάνω σε αρνί φούρνου ή σχάρας, χοιρινές μπριζόλες ή ακόμη ψητές πατάτες. Η Γκρεμολάτα πρέπει να είναι φρέσκια, δεν κρατάει πάνω από μια μέρα, το καλύτερο όμως είναι να έχει περάσει τουλάχιστο μια ώρα πριν το σερβίρισμα, ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις. Ευτυχώς φτιάχνεται σε 5 μόνο λεπτά.
Υλικά (2)
ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
1 μεγάλη ή 2 μικρές σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1 μεγάλη ή 2 μικρές σκελίδες σκόρδου λιωμένες
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο