Υλικά (4-6)
1200 γρ. κίτρινα κρεμμύδια κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες πάχους 3 χιλ. (8 φλιτζ.)
120 γρ. ανάλατο βούτυρο
1 δαφνόφυλλο
1/2 φλιτζ. μέτρια ξηρό σέρι
1/2 φλιτζ. μπράντι ή κονιάκ
1 1/2 φλιτζ. καλό ξηρό λευκό κρασί
4 φλιτζ. ζωμός βοδινού
4 φλιτζ. ζωμός από μοσχαράκι
1 κουταλιά αλάτι χοντρό
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι λευκό
φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
120 γρ. ανάλατο βούτυρο
1 δαφνόφυλλο
1/2 φλιτζ. μέτρια ξηρό σέρι
1/2 φλιτζ. μπράντι ή κονιάκ
1 1/2 φλιτζ. καλό ξηρό λευκό κρασί
4 φλιτζ. ζωμός βοδινού
4 φλιτζ. ζωμός από μοσχαράκι
1 κουταλιά αλάτι χοντρό
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι λευκό
φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το βούτυρο και το δαφνόφυλλο για 20 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα πλούσιο χρυσό σκούρο χρώμα. Σβήνουμε το σέρι και το μπράντι και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 15 ακόμη λεπτά.2. Προσθέτουμε τους ζωμούς βοδινού και από μοσχαράκι και αλατοπίπερο και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και το σερβίρουμε καυτό με τριμμένη παρμεζάνα.