Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο
4 γαρύφαλλα καρφωμένα στο κρεμμύδι
6 φλ. ζωμός λαχανικών
1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
4 κοτσάνια σέλινου
3-4 φρέσκιες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
? κουταλάκι κουρκούμη
? φλ. ζυμαρικό μαλλιά αγγέλου, σπασμένα
1 φλ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
1 μεγάλο λεμόνι, κομμένο σε φέτες
4 γαρύφαλλα καρφωμένα στο κρεμμύδι
6 φλ. ζωμός λαχανικών
1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
4 κοτσάνια σέλινου
3-4 φρέσκιες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
? κουταλάκι κουρκούμη
? φλ. ζυμαρικό μαλλιά αγγέλου, σπασμένα
1 φλ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
1 μεγάλο λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό λαχανικών, το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα, την κολοκύθα, το σέλινο, τις ντομάτες, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και την κουρκούμη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το περιεχόμενο να πάρει βράση. Ελαττώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 30 λεπτά περίπου.2. Βγάζουμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα από την κατσαρόλα, λιώνουμε στο μπλέντερ την υπόλοιπη σούπα, την ξαναχύνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και σιγοβράζουμε για περίπου 8 λεπτά, αραιώνοντας με το γάλα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι.