Πατατόσουπα 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Πατατόσουπα
 
 

Υλικά (4-5 μερίδες)

1 κιλό πατάτες
1 φλ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 φλ. γάλα ζεστό
6 φλ. νερό
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυβάκια. Τις βάζουμε να βράσουν με το νερό και τα κρεμμύδια. Αφού βράσουν πολύ πολύ καλά, πρέπει οι πατάτες να λιώνουν ελαφρά, σουρώνουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Τα βάζουμε στην φωτιά και προσθέτουμε το ζεστό γάλα, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι η σούπα να πήξει, τόσο ώστε να είναι σαν αραιή κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και σερβίρουμε σκέτη ή με κρουτόνς.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες