Κρεμ μπρουλέ 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κρεμ μπρουλέ
Μια συνταγή που θα σας κάνει να μην μπορείτε να αντισταθείτε στις γλυκές προκλήσεις.
 
 

Υλικά

600 γρ. κρέμα γάλακτος
140 γρ. ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια μαζί με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να έρθει στη θερμοκρασία των 100°C και μετά βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να δέσουν. Έπειτα προσθέτουμε στο μπολ το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Χτυπάμε, αφού πρώτα το σουρώσουμε. Αδειάζουμε το μίγμα στα μπολάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει νερό που καλύπτει το 1/3 των μπολ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C και ψήνουμε περίπου για 1 ώρα. Μόλις οι κρεμ μπρουλέ είναι έτοιμες, ρίχνουμε λευκή ζάχαρη στο κάθε μπολάκι και την καίμε με φλόγιστρο, γυρίζοντάς τα ταυτόχρονα.
Αν δεν έχετε φλόγιστρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το grill του φούρνου σας.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες