Chocolate banana pudding
Μία κρέμα σοκολάτας με ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα, υπέροχη, ευωδιαστή και με απαλή υφή.
Υλικά (8 μπολάκια)
4 1/4 φλ. γάλα
2/3 φλ. ζάχαρη
4 ασπράδια αυγών
1/3 φλ κακάο
6 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλιας (τα αρωματικά σποράκια του)
2 μπανάνες
2/3 φλ. ζάχαρη
4 ασπράδια αυγών
1/3 φλ κακάο
6 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλιας (τα αρωματικά σποράκια του)
2 μπανάνες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κούπες γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουντας συχνά για 5' περίπου. Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με τα ασπράδια, το κόρν φλάουρ και το κακάο κοσκινισμένο (ανακατεμένα τα 2 υλικά) μέχρι να γίνουν κρέμα αφρώδης. Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια και μετά αδειάζουμε όλο το μείγμα της κατσαρόλας σε μια άλλη καθαρή. Την βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για 10' περίπου μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή της λιωμένης σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε να απλωθεί στην κρέμα και την αδειάζουμε σε ταψάκι.Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει. Όταν είναι να σερβίρουμε κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες, γεμίζουμε μπολάκια με κρέμα και γαρνίρουμε.