Καπρεζε, σαλάτα ζυμαρικού
Μπορούμε να βράσουμε το ζυμαρικό το πρωί, να το στραγγίσουμε και να το κρυώσουμε στο ψυγείο. Το βράδυ απλά αναμιγνύουμε τα υλικά και το δείπνο μας είναι έτοιμο!
Υλικά
4 φλ. μικρό ζυμαρικό ανάμικτο βρασμένο και κρυωμένο
2 φλ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα φρέσκο κομμένο σε κύβους του 1 εκ.
1/3 φλζ. χαλαρά στοιβαγμένα φύλλα βασιλικού κομμένα ή σχισμένα σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι κατά τη γεύση
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
6 φέτες σαλάμι με λίγα λιπαρά κομμένες στα τέσσερα (προαιρ.)
2 φλ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα φρέσκο κομμένο σε κύβους του 1 εκ.
1/3 φλζ. χαλαρά στοιβαγμένα φύλλα βασιλικού κομμένα ή σχισμένα σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι κατά τη γεύση
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
6 φέτες σαλάμι με λίγα λιπαρά κομμένες στα τέσσερα (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα μέτριο μπολ σερβιρίσματος και τα ανακατεύουμε καλά.2. Σκεπάζουμε και παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.