Σαλάτα caprese 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Σαλάτα caprese
Παρόλο που είναι πολύ εύκολη είναι πολύ εντυπωσιακή και εξίσου νόστιμη.
 
 

Υλικά

2 μέτριες ντομάτες
1 μπαλάκι μοτσαρέλα
λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο
λίγο παρθένο ελαιόλαδο
λίγο ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες, σταματώντας ένα εκατοστό πριν τη βάση έτσι ώστε να σχηματίσετε κάτι σαν ακορντεόν. Κόψτε τις έτσι ώστε να έχετε 4 σχισμές σε κάθε ντομάτα. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε 8 λεπτές φέτες και τοποθετείτε από μία φέτα σε κάθε σχισμή της ντομάτας.
Σε ένα μιξεράκι χτυπήστε λίγο ελαιόλαδο με λίγα φρέσκα φύλλα δυόσμου. Περιχύνετε την κάθε ντομάτα με 1-2 κουταλάκια του γλυκού από το αρωματικό μίγμα και αλατοπιπερώνετε (προτιμήστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι). Τελειώνετε με λίγες σταγόνες μπαλσάμικο.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες