Κέικ λαδιού 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κέικ λαδιού
Πεντανόστιμο!
 
 

Υλικά

5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 κ΄ 1/4 φλ. ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κ΄1/2 φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
3 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
το χυμό 1 πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές κονιάκ
3 φλ. καρυδόψιχα
2 κ΄ 1/2 κ. γ. κανέλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέϊκιν και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ. Ρίχνουμε το χυμό, την σόδα διαλυμένη στο κονιάκ, την καρυδόψιχα και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες