Υλικά
180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 μεγάλα αυγά
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες
140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ. σ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κ. σ. νερό
1 κ. γ. αλάτι
100 γρ. φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα καρύδια
2 κ. γ. κοφτά κανέλα
Για το γλάσο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κ. σ. νερό
1 κ. γ. στιγμιαίος καφές
180 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 μεγάλα αυγά
2 μεγάλες ώριμες μπανάνες λιωμένες
140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ. σ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 1 κ. σ. νερό
1 κ. γ. αλάτι
100 γρ. φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα καρύδια
2 κ. γ. κοφτά κανέλα
Για το γλάσο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κ. σ. νερό
1 κ. γ. στιγμιαίος καφές
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C.Βουτυρώστε μια ορθογώνια φόρμα 23x12 εκ. συν μερικά muffins.
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα.
Σταδιακά ρίξτε τις μπανάνες, τον καφέ, το γιαούρτι και την κανέλα.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέστε το στο μίγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομογενές.
Τέλος ενσωματώστε τα καρύδια στο μίγμα. Γεμίστε τη φόρμα σας μέχρι τα 3/4, όχι ολόκληρη, για να μπορέσει να ανέβει το κέικ. Με όση περισσέψει φτιάξτε muffins. Ψήστε στη μέση του φούρνου μέχρι το μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγει καθαρό, περίπου 45 λεπτά. Αφήστε το λίγο στη φόρμα και μετά βάλτε το πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Για το γλάσο:
Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη. Διαλύστε τον καφέ στο νερό και με ένα πιρούνι ανακατέψτε με τη ζάχαρη. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό ακόμα για να έχετε ένα υγρό αλλά όχι νερουλό μίγμα. Περιχύστε το κέικ όταν κρυώσει τελείως.